Het eerste damesteam van Barons, dat uitkomt in de hoofdklasse in seizoen 2009-2010. foto Barons
Het eerste damesteam van Barons, dat uitkomt in de hoofdklasse in seizoen 2009-2010. foto Barons

Barons dames winnen ook laatste thuiswedstrijd

Basketbal

PRINCENHAGE - En ook de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen werd een overwinning voor de vrouwen van Barons. Dit keer versloegen de Bredase basketbalsters Vlissingen. In De Doelen werd het 59-38.

In december hadden de Bredasen het in Vlissingen niet makkelijk, maar behaalden ze wel een zwaar bevochten zege. In uitwedstrijden presteert Vlissingen doorgaans wat minder. Het bracht deze keer genoeg speelsters maar weinig lengte mee naar de Bredase sporthal De Doelen.

Zelfs onder het bord van Vlissingen heerste Barons. De thuisclub pakte zelfs meer aanvals- dan verdedigingsrebounds. Opvallend was ook het hogere aantal balwinsten ten opzichte van de balverliezen. Het schotpercentage was redelijk, hoewel dat van achter de driepuntslijn en de vrije worplijn beter had gekund.

Maar goed, kniesoor die daarop lette want vanaf de eerste minuten zat Barons meteen lekker in de wedstrijd. De eerste periode sloten de gastvrouwen af met een 11 op 17 schotprestatie. Verdedigend was het nog niet top maar wel redelijk. In deel twee bleef Vlissingen door knappe individuele acties in de race tot 30-24 maar het slotakkoord was weer voor Barons: 37-26.

De derde periode werd weer een hele sterke voor de ploeg van coach Martin Gommers. Met sterk inside spel en zuivere afstandschoten liep de nummer vijf van de ranglijst verder weg tot 50-32. De verdediging sloot nu heel goed. Vlissingen scoorde in deze periode slechts vier punten. Die agressie en concentratie bleef ook in het laatste kwart maar aanvallend was de pijp leeg bij Barons. Ze scoorden slechts negen punten waardoor het verschil nog enigszins beperkt bleef. De 38 tegenpunten waren echter een laagterecord. "En dat is een groot compliment aan de hele ploeg waard", aldus Gommers.

Glaslijn Barons ds1-BC Vlissingen ds1 59-38 (22-13, 37-26, 50-32)
Scores: Claudia Weterings 15, Asha Gommers 14, Merel Hoogland 7, Liesbeth van Vuuren 6, Leontien Evers 6, Liedewei Ratgers 4, Joyce van Rijckevorsel 4, Janneke Brouwers 3, Anouk Goverde 0.