Barons heren 1 verliest in slotseconden

Basketbal

PRINCENHAGE – Ondanks een sterke start van de ploeg uit Breda laat de Barons de overwinning in de slotseconden uit de handen glippen. Eindstand: 80-82.

Het was de tweede ontmoeting in een korte periode tegen de nummer 6 Vlissingen. Vorige week verloor de ploeg uit Zeeland en wilde coach Victor Vermue, die voor op de bank zat, een waardig afscheid geven.

De Glaslijn Barons komt sterk uit de startblokken. De latere topscoorder Guido ..., met 26 punten, opent meteen met een driepunter en Niels Damen scoort ook en vindt de basketgemakkelijk, 7-0 na ruim 1 minuut spelen.

Daarna komt de Zeeuwse machine langzaam op gang en binnen 4 minuten staat de thuisploeg nog maar 2 punten voor 13-11. Toch weten de heren van Barons in de eerste kwart uit te lopen naar een voorsprong van 25-18.

In het tweede kwart gaan de Bredanaars met goede defense en mooie aanvallende scores. Barons maken het Vlissingen redelijk moeilijk. De thuisploeg bouwt de stand uit naar 38-22.

Vlissingen zet meer druk en speelt steeds fysieker. Daar heeft Barons het moeilijk mee. Vlissingen profiteert en scoort aan de lopende band. De rollen zijn omgedraaid. De gasten maken het gat kleiner tot 10 punten; 45-35

Begin derde kwart zijn beide teams erg aan elkaar gewaagd, het verschil wordt niet groter en de Barons behouden de ruime voorsprong tot de 7de minuut. Toch bepaalt Vlissingen vanaf dit moment het spel en de Bredanaars weten dat de laatste 10 minuten zwaar gaan worden. Stand: 67-64.

Twee minuten later kijkt de thuisploeg voor het eerst tegen een achterstand aan: 69-72. De wedstrijd gaat verder er gebeurd van alles in de laatste 3 minuten. Met nog 57 seconden te gaan hebben wij een 80-79 voorsprong. BC Vlissingen beslist de game aan de vrije worpenlijn en mede hierdoor neemt coach Vermue de 2 hard bevochten punten mee naar Vlissingen.