Zwart-Wit laat het liggen in beginfase

Hockey

BREDA/ROTTERDAM – De mannen van Zwart-Wit hebben zichzelf wederom geen goede dienst bewezen. Uit bij Leonidas werd met 4-3 verloren. De Bredanaars stonden al snel met 2-0 achter.

Dat was het verhaal van de wedstrijd van zondag, maar het was niet voor het eerst dit seizoen. “Het gebeurt ons de laatste weken vaker”, wist Guus Philippart, die zelf de 2-1 liet aantekenen. “De oorzaak? We weten niet goed waar het aan ligt. We spelen wisselvallig. Afgelopen week speelden we tegen een Russische tegenstander een oefenwedstrijd en begonnen we wel goed...”

In Rotterdam dus niet. De snelle tegengoals had Zwart-Wit volgens Philippart aan zichzelf te danken. Bij de 1-0 kwam een speler van Leonidas via de achterlijn op de keeper af, die kon de gepushte bal niet blokkeren. “En bij de 2-0 laten we een speler van hun zomaar vijf zes man passeren zonder dat we ingrijpen. Daar zijn we veel te lief.”

Na 3-1 bij rust wist Zwart-Wit zich te herpakken, maar ondanks twee doelpunten van Groeneveld won de ploeg uit Kralingen met 4-3.

Zwart-Wit heeft behalve de soms slappe start nog wat anders om aan te werken. “We komen vaak in de cirkel van de tegenstander, maar het rendement mag omhoog”, wist Philippart