Coach Erik Verzijden geeft Breda instructies voorafgaand aan de wedstrijd tegen Drunen. foto WIjnand Nijs
Coach Erik Verzijden geeft Breda instructies voorafgaand aan de wedstrijd tegen Drunen. foto WIjnand Nijs

‘Niet iedereen besefte belang van deze wedstrijd’

Hockey

BREDA - De doelstelling voor Breda Dames 1 was dit seizoen handhaven in de overgangsklasse. De wedstrijd van deze zondag tegen QZ was in dat opzicht een belangrijke. “Maar het leek alsof niet iedereen dat besefte”, aldus coach Erik Verzijden. Breda verloor met 5-0.

Verzijden zag zijn ploeg met 1-0 de rust in gaan. “Terwijl we zeker wel kansen creëerden”, wist hij. “Maar, dat is het verhaal van de coach, je moet ze wel maken.” En dat deed QZ beter. Uit de twee kansen voor rust, benutte de tegenstander er één.

“Na rust maken zij 2-0 en 3-0 en dan is het gedaan:, stelt Verzijden. Die teleurgesteld was in de manier waarop zijn team de wedstrijd in ging. “Een aantal mensen heeft niet beseft wat er op spel stond, die indruk had ik. Terwijl we goed getraind hadden, daar lag het niet aan.”

Verzijden realistisch: “Het was gewoon niet goed. Twee weken geleden stonden we er echt. Ik miste de vechtlust en de drive om drie punten te pakken.”

Een deel van het probleem is bekend, aldus de coach. “We missen een echte leider in het veld. Hadden we vorig seizoen met Van de Reijt en Koenen wel. Iemand die haar medespelers wakker schudt en op scherp zet. Maar dat probleem is bekend, bij ons en bij de speelsters.”

In de beleving van de Bredase coach heeft zijn ploeg in elk geval twee overwinningen nodig in de laatste vijf wedstrijden. “En dan nog ben je afhankelijk.” Realistisch: “We krijgen Huizen nog uit (as zondag) en de laatste wedstrijd spelen we thuis tegen Alecto, een directe concurrent. Dat zou cruciaal kunnen zijn als zij punten laten liggen de komende weken.”