Push en Voordaan in evenwicht

Hockey

BREDA – Het lijkt alsof er sinds de winterstop iets is gebeurd met de heren van Push. Er werd nadien namelijk niet meer verloren. Zo ook niet uit bij het stugge Voordaan. Al voelde het 1-1-gelijkspel voor de hongerige spelers wel als een verlies.

Push heeft het traditioneel lastig met Voordaan: “Een stugge en goed verdedigende ploeg”, coach Van der Most kent bijna geen beter georganiseerde verdediging dan die van Voordaan.

Toch was het Push dat in de eerste helft een overwicht had, maar de bezoekers wisten de kansjes niet af te maken.

Na de pauze was het Voordaan dat een corner van de bezoekers afsloeg en razendsnel naar een 1-0-voorsprong counterde. Een domper voor Push. Al liet het zich hierdoor niet van de wijs brengen en herstelde het de schade binnen twee minuten. Christiaan Teeuwen bracht de ploegen met een strafcorner weer in evenwicht.

“Daarna werd het een gekke op-en-neer gaande wedstrijd”, zag Van der Most. Maar gescoord werd er niet meer. Dit tot ongenoegen van de Bredanaars die volgens één van de supporters ‘na de winterstop een spirit van jonge honden’ hebben.

Die hongerigheid naar succes en naar overwinningen kan het team nog goed van pas komen. Met ontmoetingen tegen nummer drie Klein Zwitserland en nummer vier Alkmaar in het vooruitzicht heeft Push een mooi slot van de competitie nog in eigen hand.