Afbeelding

IJssalon Toeti Froeti keert terug op Grote Markt

Economie

BREDA – IJssalon Toeti Froeti keert terug op de Grote Markt. De ijssalon gaat in maart 2010 weer open, onder dezelfde eigenaars. Niet in het oude pand tussen Dante en de Flinstering in, maar op de Grote Markt-noord, op de hoek van de Grote Markt en de Catharinastraat.

Als de zaak in maart weer opent, heeft de Grote Markt het net anderhalf jaar zonder de salon moeten doen. Maar waarom eerst de tent sluiten om vervolgens binnen de twee jaar weer een nieuwe zaak te openen onder dezelfde naam?

“We stopten met de oude zaak omdat we er gewoon geen tijd meer voor hadden”, zegt eigenaresse Claudia Brouwers-Gori. “De hele zomer stonden we te werken, weekendjes weg zaten er niet in. Zelfs ziek zijn was uit den boze. En dat terwijl we ook een zoontje hebben. Dat was een van de redenen dat we besloten te stoppen.”

Toeti Froeti opende 26 jaar geleden de deuren. De Italiaanse vader van Claudia zwaaide er de scepter. In 2000 namen Chris Brouwers en Claudia de zaak over. Brouwers maakte destijds het ijs zelf.

En dat is juist iets wat hij nu niet meer gaat doen. Het bereiden van het ijs wordt uitbesteed. “Zonder dat het aan kwaliteit inboet”, verzekert Claudia. “Ook verkopen we straks geen broodjes meer. Alleen koffie, fris en natuurlijk ijs. Wellicht dat we ook personeel gaan inzetten.”

Het voormalige pand van Toetie Froetie staat overigens nog steeds te huur.