PvdA vindt plan zondagsopenstelling te vaag

Politiek

BREDA - De PvdA vindt het plan om alle ondernemers de vrijheid te geven op zondag open te gaan, te vaag. Dinsdag stelde de partij er vragen over in de raadscommissie Economie. "Sommige ondernemers maken zich zorgen", schrijft de partij in een brief.

Dat punt is voor de PvdA waar het plan mee valt of staat. "Wethouder Cees Meeuwis moet echt kijken naar het feit of er draagvlak is onder de kleinere en unieke ondernemers", zegt PvdA-raadslid Solveig van Mourik. "We hebben respect voor het feit dat hij er nog maar een paar dagen zit, maar er moet duidelijkheid komen."

De fractie vraagt duidelijkheid over het onderwerp. Want, zo vindt de partij, “Het is ons nog niet bekend wie nou het aanspreekpunt binnen het college is over de openingstijden voor geïnteresseerden en ondernemers.”

Cees Meeuwis gaf dinsdagavond aan heel de stad toeristisch te willen verklaren om de weg vrij te maken voor de zondagsopenstelling. "Daarbij gaf hij wel aan het Maastrichtse model te willen overnemen: niet alles in een keer open, maar gefaseerd. Daarnaast moet er voldoende draagvlak voor zijn", aldus Van Mourik.