Afbeelding
Politieteam Weerijs

Politie controleert sluiproute Westertuin

Politie politiecontrole

WESTERPARK - De politie gaat hard optreden tegen bromfietsers en scooterrijders die overlast veroorzaken in de buurt van de Westertuin. Een fietspad in de wijk lijkt gebruikt te worden als sluiproute tussen de Westerparklaan en de Tuinzigtlaan.

Sinds enkele weken komen er veel klachten binnen bij de wijkagent. Het gaat om een fietspad aan het Tijmblauwtje en het Koevinkje. Er wordt te hard gereden en volgens buurtbewoners lijkt het soms wel een circuit.

De wijkagent heeft de klachten doorgegeven aan het scooterteam van de politie. Het team pakt met twee motoren overlast van brommers en scooters aan. De afgelopen dagen is er meerdere keren gecontroleerd in de buurt van de Westertuin, de komende periode zal de politie controles blijven houden. Zes bestuurders zijn al bekeurd.

Het scooterteam van de politie is kort geleden opgestart en moet overlast aanpakken. Het team controleert ook de technische staat van brommers en scooters. De agenten kunnen kentekenbewijzen invorderen als de voertuigen te hard rijden of in slechte staat zijn.