Afbeelding
Tom van der Put

Steekincident blijkt poging tot straatroof

Politie

BREDA - Het steekincident waarbij zaterdagmorgen een 23-jarige vrouw gewond raakte blijkt om een poging tot straafroof te gaan. De vrouw raakte hierbij ernstig gewond. Ze is zaterdag meteen geopereerd. Omdat er geen vitale delen geraakt werden, kan ze waarschijnlijk in de loop van de week naar huis.

De vrouw werd rond 11.20 uur neergestoken in de Cornelis Florisstraat. Ze liep daarbij een steekwond op in haar been en in haar buik. De 23-jarige Bredase wist vervolgens bij een nabij gelegen woning alarm te slaan. Na haar medische behandeling in het ziekenhuis was ze zondagmorgen in staat om aangifte te doen.

Uit haar verhaal is duidelijk geworden dat het om een poging tot straatroof ging. De vrouw was onderweg naar de bushalte en werd in de Cornelis Florisstraat aangesproken door twee inzittenden van een passerende witte bestelbus. Ze reageerde echter niet.

Op het weggedeelte gelegen tussen de Henri Beyaertstraat en de Tilman Suysstraat stopte de witte bestelbus, waarna de bijrijder uitstapte. Hij probeerde vervolgens de handtas van de vrouw af te pakken. Toen dat niet lukte volgde het steekincident, waarna de daders op de vlucht sloegen. Volgens het slachtoffer is haar belager een man van Marokkaanse afkomst van begin 20 jaar. De dader was had een smal postuur en was circa 1,72 m lang. Hij droeg een zwart trainingspak en een zwarte pet. Opvallend was dat hij een flink litteken had over zijn linker wenkbrauw.

De politie is nog op zoek naar getuigen.