Zwart-Wit leeft zich uit tegen Hopbel

Hockey

BREDA - Het was zondagmiddag genieten voor de mannen van Zwart-Wit. Want tegen Hopbel leek haast alles te lukken. 10-1 werd het. "De frustratie van de afgelopen weken hebben we goed van ons afgehockeyd", aldus coach Bart Neutkens.

Het was de voorgaande wedstrijden tobben voor de zwart-witten. Niet omdat het nu zo slecht was, maar vooral omdat het resultaat niet meezat. "Het was frustrerend dat we wel domineerden, maar niet wonnen", aldus Neutkens. Vorige week was het treffende voorbeeld. "Toen waren we veel beter, maar verloren we met 4-3."

Reden om zondag alles op alles te zetten. Neutkens koos er vanwege het warme weer voor om met maar een keeper in de wedstrijdselectie te spelen en dus vijf bankspelers. "Ik heb echt continu doorgewisseld, zodat we druk konden houden op hun verdediging."

Dat plan pakte goed uit. Zwart-Wit speelde nu eens niet een wedstrijd waarin het achter de feiten aanliep. Al binnen vijf minuten stond het 1-0. De thuisploeg slaagde erin het baltempo hoog te houden en daarmee Hopbel het spelen moeilijk te maken.

Na de 4-0 bij rust ging de thuisploeg vrolijk door met scoren, met als hoogtepunt een echte hattrick van Guido Groeneveld. De andere goals kwamen op naam van Sjoerd van Dongen (2), Gijs Swaans, Aad van Rijsewijk, Jesse van Minden, Matthijs Cleton en Guus Philippart.

"Ik ben heel blij voor die gasten", besloot Neutkens.