Aniek van Loon ontvangt de felicitaties van coach Verzijden na de 0-1 voor Breda. foto Wijnand Nijs
Aniek van Loon ontvangt de felicitaties van coach Verzijden na de 0-1 voor Breda. foto Wijnand Nijs

Breda pakt punt bij Huizen (update)

Hockey

BREDA - De vrouwen van Breda hebben een punt over gehouden aan de ontmoeting met Huizen. In Huizen werd het 1-1, voor Breda scoorde Floor van Straaten.

Breda begon heel sterk tegen Huizen, stelt coach Erik Verzijden. "We zaten goed in de wedstrijd, maar we hadden pech bij de eerste goal. We kregen corner tegen en via uitloopster vloog die in de touwen. Risico van het vak, houdt ze haar stick iets rechter dan is het geen goal."

Voor Breda was het geen reden om bij de pakken neer te zitten. "We bleven druk naar voren voeren en een kwartier later maakten we de terechte 1-1." Ook in de rest van de wedstrijd bleef Breda drukken. Dat leverde wel mogelijkheden op, maar geen goals.

De 1-1 had de nekslag kunnen betekenen, wist Verzijden. Maar: "Gelukkig kwam snel het bericht dat Alecto had verloren. Dan leef je nog.”

Woensdag spelen de vrouwen van Breda al weer, de inhaalwedstrijd bij Bloemendaal - Breda om 20.30 uur. “Thuis hebben we met 3-1 verloren, maar zijn we niet weggespeeld. Er liggen mogelijkheden voor ons, al zijn ze wel wat sterker. Als we met zelfde beleving spelen als afgelopen zondag, dan heb ik er veel vertrouwen in.”

Voor de Bredase hockeysters breken er nu spannende tijden aan. Daarna volgen nog drie wedstrijden waarin de vrouwen zich moeten zien te handhaven in de overgangsklasse.

Komende zondag treffen de dames nummer twee Forward. Op twee mei spelen de vrouwen uit bij nummer vijf Union, 9 mei wordt de competitie afgesloten met de ontmoeting tegen concurrent Alecto.