Afbeelding

Renovatie pand ‘Febo’ Grote markt aardig op weg

Economie

CENTRUM - De renovatie van het voormalig pand van snackketen de Febo is al aardig op weg. Volgens eigenaar Vastned Retail is de winkelruimte op de begane grond al klaar voor verhuur.

Het hele gebouw aan de Grote Markt stond enige tijd leeg na het vertrek van de Febo. Vorig jaar werd daarom het pand voor korte tijd gekraakt. Het pand, geschikt voor detailhandel, kan bijna worden opgeleverd.

“We hebben contact met mogelijk geïnteresseerden gelegd, maar het is nog onbekend op welke termijn iemand het betrekt. Ook is niet duidelijk wat voor winkel gaat komen. Er zit geen horecavergunning op het pand. Als daarvoor plannen zijn, moet eerst een vergunning worden aangevraagd”, aldus Hans der Kinderen van Vastned Retail.

De buitenkant van het hoekpand staat al een tijdje in de steigers en de buitenmuren zijn volledig gestript van de pleisterlaag. “Het dak zit er, als het goed is, deze week weer volledig op. In de winkelruimte op de begane grond staat alleen nog materiaal opgeslagen voor de bouw van de bovenste verdiepingen, maar is inmiddels helemaal klaar”, zegt Van der Kinderen.

De werkzaamheden moeten voor de bouwvak zijn uitgevoerd. "Binnen moeten nog kozijnen worden aangebracht en dan moet de gevel worden hersteld. Als straks het pleisterwerk op de buitenkant zit, ziet het er weer gelikt uit", meldt de technische man van het project Erik Bijvoet.