Bij een verkeersongeval waren dinsdagavond drie auto's betrokken. foto Peter Visser
Bij een verkeersongeval waren dinsdagavond drie auto's betrokken. foto Peter Visser

Drank in het spel bij frontale botsing Tilburgseweg

Politie

HEUSDENHOUT - Op de Tilburgseweg vond dinsdagavond een auto-ongeval plaats met drie auto's. Eén van de automobilisten had wat pijn op de borst en is ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht.

Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur. De veroorzaker, een 25 jarige man uit Breda, reed in zijn auto over de Tilburgseweg. Hij kwam vanuit de richting van Oosterhoutseweg en ging in de richting van de Nieuwe Kadijk. Ter hoogte van de Urkstraat haalde hij een voorganger rechts in.

Hij maakt daarbij vermoedelijk gebruik van de parkeervakken rechts naast de rijbaan. Bij deze manoeuvre raakte hij zijn voorganger, een 72-jarige man uit Barneveld. Deze automobilist werd zodoende naar links gedrukt en kwam op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar reed op dat moment net een tegenligger (48-jarige Tilburger) waardoor een frontale aanrijding ontstond. Beide auto's raakten daarbij zwaar beschadigd.

De 72-jarige automobilist is ter plaatse door het ambulance personeel behandeld. Hij klaagde over pijn op de borst, vermoedelijk tengevolge van de druk op de autogordel tijdens de klap van het ongeval. De veroorzaker, een 25 jarige man uit Breda, werd door de politie gearresteerd. Er was sprake geweest van verkeersgevaarlijk rijgedrag en daarnaast bleek er alcohol in het spel.

De verdachte moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 450 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en hebben zijn rijbewijs ingevorderd.

Foto's