Afbeelding

Breda D1 laat het liggen tegen Bloemendaal

Hockey

BLOEMENDAAL/BREDA – De dames van Breda D1 hebben niet voor een stunt gezorgd tegen en in Bloemendaal. Met 4-0 werden de Bredanaars woensdagavond weer naar huis gestuurd.

Met het einde van het seizoen in zich betekent dit weer een waardevolle kans minder om degradatie te voorkomen. “Niet agressief genoeg”, zo bestempelt coach Erik Verzijden het spel van zijn elftal. “In de eerste helft spelen we dan nog wel een goede pot, maar in de tweede helft laten we het helemaal liggen.”

Na het eindsignaal van de eerste helft staat er nog een kleine achterstand van 1-0 op het bord. Overkomelijk, ware het niet dat Breda het niveau van de eerste helft niet meer weet te bereiken “In de eerste helft had het zo maar kunnen zijn dat we op 1-1 kwamen, maar die bal belandde op paal”, zegt Verzijden.

“In tegenstelling tot de eerste helft hebben de tweede echt laten liggen. Binnen vijf minuten loopt Bloemendaal uit tot 3-0, dan is de wedstrijd al snel gelopen. We moeten daar echt scherper op worden.” Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 4-0.

Breda speelt zondag thuis een regioderby tegen Forward.