Zwart-Wit verliest nipt van Alphen

Hockey

BREDA – De dames van Zwart-Wit verloren zondag nipt van de favoriet uit Alphen aan den Rijn. Het team uit Breda kwam knap terug van een 2-0 achterstand. Helaas voor de uitspelende club zat er niet meer in dan een tegendoelpunt.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal zette Zwart-Wit druk op Alphen, maar door een individuele fout kon de thuisploeg een counter maken. Na twintig minuten stond de 1-0 op het scorebord.

“Hetzelfde gebeurde 10 minuten voor de rust. Weer een individuele misstap en we keken tegen een 2-0 achterstand aan. We gingen dan ook met een vreemd gevoel de kleedkamer in. Het was niet verdiend”, zegt coach Sander Loermans.

De trainer stuurde zijn team de tweede helft het veld in met de opdracht beter op de passing te letten. De rest zat volgens Loermans goed. Er werd fel genoeg gespeeld in zijn ogen.

Net als in het eerste bedrijf kreeg Zwart-Wit drie strafcorners, maar wist daar niet uit te scoren. “Twee daarvan werden op de lijn weggehaald. Het is zonde dat we geen doelpunt maakten”, aldus de coach.

Uiteindelijk scoorden de dames uit Breda de verdiende aansluitingstreffer. In de 50ste minuut kreeg Zwart-Wit een strafbal die Florentine Vermeer wist te verzilveren: 2-1.

Loermans: “Daarna waren er nog genoeg kansen op de gelijkmaker. Debutante Merel van Esch deed het heel goed en zij maakte bijna de 2-2. Helaas zat het wat dat betreft niet mee.”