Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Negen bestuurders raken rijbewijs kwijt bij controle

Politie alcoholcontrole

BREDA - Het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) van de politie Midden en West Brabant heeft zaterdag enkele snelheids- en alcoholcontroles gehouden. In totaal raakten negen bestuurders hun rijbewijs kwijt.

In Breda werd er zaterdagmiddag op verschillende locaties (Emerparklaan, Moerlaken en de Kapittelweg) op snelheid gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Zes bestuurders mochten hun rijbewijs overhandigen omdat ze 50 km/uur of 30 km/uur (bromfietser) te hard reden.

Zaterdagavond werd er tussen 23.00 en 01.00 uur een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de Leursebaan. Daar geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. Drie bestuurders reden circa 30 km/uur te hard en kregen een bekeuring.

Twee andere automobilisten werden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Een-51 jarige man uit Breda blies 690 ug/l en moest zijn rijbewijs overhandigen. Een 30-jarige man uit Etten-Leur slaagde er niet in te blazen. Bij hem werd door een GGD-arts bloed afgenomen. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben.