Breda wint belangrijke Brabantse derby tegen Forward

Hockey

RUITERSBOS – De eerste dames van Breda hebben zondagmiddag de belangrijke Brabantse derby tegen Forward knap met 3-2 gewonnen.

De dames kunnen de punten meer dan goed gebruiken. Ze bungelen bijna onderaan de competitie en dreigen aan het eind van het seizoen te degraderen. Door deze winst tegen de nummer twee van de competitie is die degradatie weer iets verder weg.

Coach Erik Verzijden is meer dan tevreden. “Eindelijk komt er uit wat er in zit en wat we bij de trainingen hebben geleerd. Het kwartje valt nu eens de goede kant op.”

De wedstrijd mondde uit in een spannende pot naarmate de laatste minuten wegtikten. Breda begon zwak en niet agressief, maar kreeg uiteindelijk meer grip op de wedstrijd.

Na 10 minuten in de eerste helft kwam Breda op achterstand door een veldgoal van de Tilburgers. Een krappe zes minuten daarna was het weer raak voor Forward en streek het de winst op in de eerste helft.

De tweede helft leek Breda toch meer op dreef en kwam het vaker op de helft van de tegenstander dan de eerste 35 minuten. Als snel volgde de 1-2 uit een counter (Annemiek Brand) en de gelijkmaker (Carolien Schoeber).

Door een strafbal, waarbij eerder een Bredase speelster hard onderuit werd gehaald, kwam Breda op de uiteindelijk stand van 3-2 (Floor Verstraaten).