foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Keersbergenpark ondergaat metamorfose

Nieuws

BIESDONK - Het Keersbergenpark in de Hoge Vucht heeft de afgelopen zes weken een complete metamorfose ondergaan; er zijn fietspaden en wandelpaden aangelegd en speeltoestellen geplaatst.

Nicole Testers is al vanaf het begin betrokken geweest bij de verbouwing van het park. "Ik vond dat het park meer voorzieningen voor kinderen verdiende", vertelt de buurtbewoonster. "Ik sprak verschillende mensen, tot ik iemand van Werk aan de Wijk tegenkwam. Toen ging het balletje aan het rollen."

Het park was aan een opknapbeurt toe, nadat vandalen onder meer vorig jaar mei het parkje vernielden. Bij de opbouw van het nieuwe Keersbergenpark is daar rekening mee gehouden.
Samen met de buurtbewoners heeft de gemeente besloten om stenen op en om de paden te leggen, zodat auto's het park niet in kunnen rijden. Ook zijn er in overleg met de buurt minder bankjes, iets dat ervoor moet zorgen dat vandalen wegblijven.

"Er waren al plannen bekend om het park te vernieuwen, voordat het vandalisme plaatsvond", aldus Testers.

Het vernieuwde park moet de buurt een positieve impuls geven, denkt Mohammed Lamou, van de organisatie Thuis Op Straat, die zich inzet voor een leefbaar en sociaal klimaat op straat. “We hopen dat het nieuwe park bijdraagt aan betere contacten tussen de buurtbewoners, jongeren en ouderen. Zij wonen gewoon in een heel leuke wijk.”

"Toen ik begon bij TOS, vond ik het een stille buurt was. Het was ieder voor zich", vertelt Lamou, die contactpersoon is van de wijk Biesdonk. "Nu wordt er meer toezicht gehouden, er is meer controle in de wijk.”

TOS is daarvoor een van de verantwoordelijke organisaties, stelt Lamou. “Een van onze taken is het signaleren van bijvoorbeeld de verkeersveiligheid. Daarin worden wij gesteund door de politie die steeds vaker komt controleren."

Inmiddels nadert het park zijn voltooiing, zo vertelt Testers. "Het is de bedoeling dat het park in juni feestelijk wordt geopend, als het gras een beetje is opgekomen."