Tilburg maakt verschil in tweede helft

Hockey

BREDA – Zwart-Wit dames 1 zat zondag goed in de wedstrijd. In de eerste helft tegen Tilburg waren ze beduidend sterker. Uiteindelijk maakte Tilburg het verschil in de tweede helft en won met 1-4.

De Bredase club was de bovenliggende de partij in het eerste bedrijf. Dat kwam in de vijftiende minuut tot uitdrukking in een doelpunt. Zwart-Wit scoorde via een strafcorner. Charlotte Schram maakte het doelpunt.

Ondanks dat de thuisploeg sterker was, wist Tilburg toch nog voor de rust te scoren. Tien minuten voor pauze ontstond er een scrimmage en maakte de club uit de buurstad gelijk.

“In rust heb ik gezegd dat we moesten proberen het niveau vast te houden. Maar Tilburg zette in tweede helft een tandje bij. Tien minuten later stond het al 1-3. Ze kwamen veel feller uit de kleedkamer. Ze overblufte ons”, aldus coach Sander Loermans.

Beide partijen hadden het wel gezien na de 1-3. Het vuurde in de wedstrijd doofde langzaam. Uiteindelijk maakte Tilburg nog een doelpunt uit een strafcorner. Dat bleek meteen het laatste wapenfeit.

“Het ligt toch puur aan ons zelf”, zegt Loermans. “In de tweede helft zakken we door het ijs. Het is waarschijnlijk een combinatie van factoren. Deels heeft het te maken met concentratieverlies en deels met conditie. Het een heeft ook invloed op het ander. Het blijft een beetje ongrijpbaar.