Routineuze overwinning Zwart-Wit op Geel Zwart

Hockey

BREDA – Matig tevreden was coach Bart Neutkens. Want het spel dat ten grondslag lag aan de 4-1-overwinning op het al gedegradeerde Geel Zwart stond hem niet aan.

“Het was niet fantastisch wat wij lieten zien”, stelt Neutkens. “Blijkbaar kost het toch wel moeite om je tegen een dergelijke team nog op te laden, dat sluipt er dan in. Het is niet wenselijk, maar het gebeurt wel. De reden? Het was allemaal niet scherp genoeg vandaag.”

Zwart-Wit kwam in de eerste helft op 1-0 na een goede actie van Gijs Swaans. Geel Zwart vocht zich terug in de wedstrijd door een goed uitgespeelde aanval na balverlies van de thuisploeg op het middenveld. Guido Groeneveld (2-1, voor rust), Jesse van Minden (3-1) en Jelrik van Wel (4-1) zorgden voor de drie punten.
Vooral het doelpunt van Van Wel mocht er zijn volgens Neutkens. “Een mooie individuele actie op middenveld., waar het heel druk was. Jelrik passeert vier tegenstanders en speelt met zijn backhand de bal onder de keeper door.

Komende zondag gaat Zwart-Wit op bezoek bij IJsseloever, waarna op 16 mei Forward op bezoek komt. Dat liet vandaag wederom punten liggen en ziet Breda naderen tot vier punten.