Push niet verder dan gelijkspel

Hockey

BREDA – De heren van Push hebben thuis gelijkgespeeld tegen Alkmaar. Het traditioneel lastige potje is geëindigd in 1-1.

“We speelden een goede eerste helft en kregen de nodige kansen. We hadden bij rust een voorsprong moeten nemen”, zag coach Sven van der Most. Push scoorde echter niet, maar de bezoekers ook niet waardoor beide teams gingen rusten bij een 0-0-tussenstand.

Na de pauze kwam Push met geluk op een 1-0-voorsprong. Het was Matty Phillips die de bal goed zag vallen waardoor hij de openingstreffer kon aantekenen. Push kon de voorsprong niet behouden en zag Alkmaar op gelijke hoogte komen.

“Het is zuur en onnodig”, verwees Van der Most naar het feit dat nummer twee Klein Zwitserland had verloren en zijn team dus goede zaken had kunnen doen. “Maar aan de andere kant hebben we ook maar één wedstrijd verloren na de winterstop.”

Push, dat volgende week op bezoek mag bij Nijmegen, kan nog altijd tweede worden. Al is daar een klein mirakel voor nodig.