Smaakvol Breda verwacht verdubbeling aantal bezoekers

Economie

BREDA - Maar liefst 10-duizend bezoekers verwacht de organisatie van Smaakvol Breda van 5 tot en met 7 juni voor de derde jaargang van dit culinaire evenement. Dit zou een verdubbeling betekenen ten opzichte van 2007, toen in september ongeveer 5-duizend mensen er op af kwamen.

Het proeffestijn in het Chassé Park, dat eerst onder de naam Breda Culinair bekend stond, is om diverse redenen verplaats naar juni. "We konden pas in de derde week van september over de studenten van de NHTV beschikken. En dan vindt Breda Barst plaats. Dat zou ons bezoekers kosten." Het zag er naar uit dat Smaakvol Breda pas in oktober kon worden georganiseerd. "Dat was voor ons geen optie," aldus bestuurslid Marja van Lieshout. "Bovendien hebben we nu waarschijnlijk mooi weer."

Het idee voor Smaakvol Breda is ontstaan uit een soortgelijk evenement wat plaats vond in 2002 tijdens Breda 750. Het jaar erna werd Breda Culinair voor de eerste maal georganiseerd. In 2007 vond de eerste editie van Smaakvol Breda plaats.

Smaakvol Breda is een evenement waarbij koks uit Bredase restaurants en hotels diverse gerechten maken, die bezoekers voor een paar euro kunnen proeven.