Kookprijs voor Heren van de Warme Kunst

Economie

BREDA - Kookclub Heren van de Warme Kunst heeft de kookwedstrijd Cingel Culinair gewonnen. De jury, onder leiding van voorzitter Maarten Camps, chef-kok van restaurant Wolfslaar, vond hen de beste van de zes deelnemende kookclubs die streden om de Cingel Culinair Trofee.

De juryleden waren unaniem over de kwaliteit en originaliteit. De prijs voor de beste wijn-spijscombinatie was voor De Heerlijckheid.
De Heren van de Warme Kunst mogen op 4 juni hun gerecht koken op de bedrijvenavond van Smaakvol Breda in het paviljoen van het Cingel College / restaurant BAROC.

De kookwedstrijd, afgelopen vrijdag, was een treffen van kookclubs die vaak wekelijks aan de slag gaan om hun kookkunsten en –kennis te verbeteren. Zij grepen de wedstrijd aan om hun kunsten te laten beoordelen.
Op de avond zelf werd duidelijk dat het om gepassioneerde koks ging, die een hoge kwaliteit nastreefden. “Het komt dan op de details aan om daaruit een winnaar te halen en daarover kunnen met name de chef-koks uit de jury prima over oordelen,” aldus Sjoerd de Lange, een van de organiserende vakdocenten van het Cingel College.

Het winnend team was wild enthousiast over het behalen van de Cingel Culinair Trofee: “Het is al leuk om aan een echte wedstrijd deel te nemen en eens het oordeel te horen van vakmensen. Als je dan ook nog eens eerste wordt, ben je natuurlijk dolblij,” zegt Rob Vrolijks, een van de vier koks van de Heren van de Warme Kunst.

Het Cingel College, dat MBO-opleidingen biedt voor horeca, toerisme, facilitair en brood & banket, organiseert jaarlijks deze kookwedstrijd voor kookclubs uit Breda en omgeving.

De jury bestond uit Maarten Camps - chef-kok restaurant Wolfslaar (juryvoorzitter), Henry Brouwers – voormalig chef-kok restaurant Mirabelle, Laurent van de Bemd – wijnhuis Walraven Sax, Marlice Dreessen – directeur VVV Breda en Rob Franken – voorzitter ROC West-Brabant