Afbeelding

Starterswoningen Akkerveld officieel opgeleverd

Nieuws nieuwbouw

BAVEL – Elf nieuwe koopwoningen aan het Akkerveld zijn vandaag officieel opgeleverd. Bob Bergkamp, de nieuwe wethouder Wonen deed dit in het samenzijn met de nieuwe bewoners, Laurentius en bouwbedrijf Rasenberg. “Een mooie locatie, op loop- en fietsafstand van Breda.”

Volgens Bergkamp is het een pittige opgave om zulke nieuwbouwprojecten te starten. “Het aantal appartementen is bijvoorbeeld in de meerderheid. Er is veel vraag naar starterswoningen. Daarbij zit de huizenmarkt nog op slot als gevolg van de economische crisis.”

De wethouder Wonen is erg tevreden over de samenwerking tussen de gemeente, woningcorporaties en projectontwikkelaars. “Maar we moeten in de toekomst nog meer onze krachten bundelen om dit soort bouwprojecten te realiseren.”

De nieuwe huizen, een rij met elf koopwoningen waarvan negen speciaal voor starters, behoren tot het plangebied Roosberg/Daalakker in Bavel. Om de prijs van de negen tussenwoningen laag te houden, heeft Laurentius Wonen deze via het woonproduct ‘Slimmer Kopen’ voor maximaal 168.100 euro verkocht aan starters op de koopwoningmarkt. De twee hoekwoningen zijn op de markt verkocht als vrije sector woningen en behoorden niet tot de startersregeling van de gemeente Breda.

In mei 2008 heeft Rasenberg Projectontwikkeling B.V. een door de gemeente Breda uitgeschreven prijsvraag gewonnen voor de ontwikkeling en realisatie van elf starterswoningen in Bavel. Na het ontwerpen en verkrijging van de bouwvergunning is Rasenberg in de zomer van 2009 gestart met de bouw.