Zwart-Wit: Veel doelpunten, geen winst

Hockey

BREDA – Zwart-Wit Dames 1 speelde zondag een enerverende wedstrijd tegen de nummer vier uit de competitie Leonidas. De neutrale toeschouwer werd verwend, want er werd veel gescoord in de op en neergaande wedstrijd. De ploeg uit Rotterdam won uiteindelijk met 3-4.

Eigenlijk gaat het nergens meer om voor de Bredase club. Degradatiegevaar was al afgewend en de blik is inmiddels gericht op het volgend seizoen. “Dat merk je ook wel in het veld. We keken snel tegen een achterstand aan”, aldus coach Sander Loermans.

Binnen tien minuten opende Leonidas de score uit een strafcorner. Nog geen tien minuten later gebeurde hetzelfde en voor de rust maakten de Rotterdammers nog de drie nul.

Loermans: “Ze zijn gewoon erg sterk in de strafcorners. Wij kregen ook nog een strafcorner en uit de rebound wist Jacolijn van Rijsewijk te scoren. We kwamen gelukkig nog terug tot 1-3.”

In de tweede helft zette Zwart-Wit wat meer druk naar voren. Wat resulteerde in een doelpunt van dames 2 speelster Sophie van Rooij.

“In de 55ste lopen we toch weer tegen een doelpunt aan: 2-4. Door een wat ongelukkige actie. Verder krijgen we veel kansen, maar zoals iedere week weten we ze niet te benutten”, zegt de coach.

Aan het eind van de wedstrijd scoren de dames van Zwart-Wit toch nog een goal. Charlotte Schram maakte doelpunt. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma uit bij DSHC. Het is een formaliteit. “Het is een kwestie van het seizoen uitzingen. Je ziet vandaag dat het er niet meer toe doet”, meent Loermans.