NAC Breda liet Willem II zondagmiddag weten niets te zoeken te hebben in het Rat Verleghstadion in Breda. foto Peter Visser
NAC Breda liet Willem II zondagmiddag weten niets te zoeken te hebben in het Rat Verleghstadion in Breda. foto Peter Visser

‘Seizoen NAC kent ook hoogtepunten’

NAC

BREDA – Het afgelopen voetbalseizoen was voor NAC een bewogen seizoen. Niet alle doelstellingen zijn gehaald, maar toch zijn er voor velen ook hoogtepunten geweest.

Sjoerd van Fessem van de clubraad NAC vindt de keuze niet zo moeilijk: “Het hoogtepunt was het Europese avontuur.” Volgens Van Fessem waren de Europese wedstrijden tegen onder andere Polen en Valencia geweldig. “Voor NAC is Europees voetbal het maximale haalbare. We moeten die dingen koesteren."

Zijn dieptepunt was de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. “En dat was ook vanwege de rellen. Dat hoort niet bij onze club.“

Voor diehard fan Levien den Boer was het drie keer winnen van Willem II een hoogtepunt. “Erg leuk”, lacht hij. “De Europese wedstrijden waren ook wel leuk. En ik ben met de auto naar Georgië geweest omdat NAC in Armenië moest spelen.”

De tegenvaller van het seizoen vond ook hij de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. “Het was sowieso een tegenvallend seizoen. De doelstelling om de kwartfinales van de bekerwedstrijd te halen en de playoffs te halen is allebei niet gelukt en dat is wel een teleurstelling. Maar aan de andere kant is een tiende plaats niet slecht."

Voorzitter en tijdelijk directeur van NAC Willem van der Hoeven vond de internationale campagne een geweldige belevenis. “We hebben zes prachtige wedstrijden gespeeld in drie mooie landen. De sfeer was enorm goed in de volle stadions.” Van der Hoeven vindt het wel jammer dat NAC op een haar na de playoffs heeft gemist. “Voor een club als NAC is het jammer om net niet mee te spelen in het Europees voetbal.”