De mannen van Push verloren zondag 16 mei de seizoensafsluiter met 0-1 van HDM. foto Hanneke Bantje
De mannen van Push verloren zondag 16 mei de seizoensafsluiter met 0-1 van HDM. foto Hanneke Bantje

Push verliest seizoensafsluiter

Hockey

BREDA – De laatste wedstrijd van dit seizoen was er één om des keizers baard voor de heren van Push. Het bezoekende HDM was al kampioen, Push verdedigde enkel de eer. Toch konden de Bredanaars niet verhelpen dat HDM er met de winst vandoor ging: 0-1.

Coach Sven van der Most noemde het verlies ‘absoluut onverdiend’. “Gezien de kansenverhouding hadden we er meer uit moeten halen.” Het was juist daar waar het aan schortte. Want waar het verdedigend goed stond, werden de kansen voorin niet benut.

Toch was het een van de weinige defensieve missers die de 0-1 inluidde. HDM counterde zichzelf naar de voorsprong.

Push sluit het seizoen met dit resultaat op een vierde plaats af. “Een mooie klassering voor het eerste jaar. De fundering is gelegd, volgend jaar gaan we het kasteel bouwen”, verwees Van der Most naar het opbouwende karakter van afgelopen seizoen.

Toch was het niet enkel opbouwen wat zijn ploeg had gedaan: “De vierde plek is de hoogste sinds jaren. Bovendien verliezen we de tweede seizoenshelft alleen van de top-2 (HDM en Klein Zwitserland red.)”

De coach keek daarom met een goed gevoel terug en met een nog beter gevoel vooruit. “Ik ben heel tevreden en trots. De jongens hebben knalhard gewerkt”, was zijn eindoordeel.