Zwart-Wit klopt kampioen Forward

Hockey

BREDA – Het zijn wedstrijden die je niet kunt winnen, zo heet het in de sport. De wedstrijd tegen de ploeg die al kampioen is. Dat gold ook voor Zwart-Wit, dat kampioen Forward ontving. Toch won Zwart-Wit, met 3-1.

Het duel in de eerste klasse was desondanks de moeite waard. De Bredanaars maakten vorige week een uitglijder tegen een degradatiekandidaat en wilden zondag voor eigen publiek op een goede manier afscheid nemen van het publiek. Mede omdat de seizoensafsluiter het afscheid was van oudgediende Jelrik van der Wel.

Zwart-Witcoach Neutkens was complimenteus naar zijn team. “Absoluut. De jongens kregen terecht kritiek na vorige week, maar dit hebben ze goed gedaan.“
Dat het voor de bezoekers, met de Bredase coach en oud-Zwart-Witman Jan-Willem van Trijp op de bank, echt wel ergens over ging, bleek volgens Neutkens uit de reactie direct na afloop. “Die jongens baalden stevig.”

Al binnen een minuut stond de thuisploeg op een 1-0-voorsprong. Eerst pareerden de Zwart-Witters een aanval van de Tilburgers, waarna Guus Philippart toesloeg, 1-0. Tien minuten later kwam Forward op 1-1.

Dankzij een mooie veldgoal van Sibren van Etten ging Zwart-Wit met 2-1 de rust in. “Dan weet je dat zij op scherp gaan spelen”, stelde Neutkens. Dat gebeurde ook zeker, waardoor een op en neer gaande wedstrijd ontstond, zo bleek ook wel uit de strafcorners voor beide teams: ieder vier.

Een paar minuten voor tijd maakte Matthijs Cleton de 3-1 en was het gedaan. De rode kaart - als grap - in de laatste minuut voor de afscheid nemende Van der Wel deed er niet meer toe. Hij mocht ook gewoon vervangen worden.

“Deze wedstrijd laat zien, dat dit team goed kan hockeyen”, stelt Neutkens. “Al is het een jong team, dat verklaart de pieken en dalen die we hebben laten zien. We gaan in elk geval met een goed gevoel de zomer in.”