NAC Breda liet Willem II zondagmiddag weten niets te zoeken te hebben in het Rat Verleghstadion in Breda. foto Peter Visser
NAC Breda liet Willem II zondagmiddag weten niets te zoeken te hebben in het Rat Verleghstadion in Breda. foto Peter Visser

'Bij NAC is er altijd wel reden voor een feestje'

NAC

STEENAKKER - '22 mei, de enige datum die nog belangrijk is voor menig NAC-Supporter nu we geen play-offs spelen', zo koppen de Breda Loco’s op hun website. Om het seizoen af te sluiten, organiseren ze het traditionele eindfeest ‘United we Dance’ in het Rat Verlegh stadion.

De Breda Loco’s organiseren voor de zevende keer het evenement aan het einde van het seizoen. Het is bedoeld voor NAC-supporters die nog eenmaal een feest vieren ter ere van het afgelopen seizoen.

NAC Breda haalde dit jaar de play-offs niet. Op de vraag of NAC-supporters wel zin hebben in een feestje, heeft voorzitter Martijn Koks wel een antwoord. “Laat ik het zo zeggen: bij NAC is er altijd wel reden voor een feestje”, vertelt hij lacherig. “De sfeer is niet afhankelijk van de prestaties, we geven dit feest om het seizoen goed af te sluiten. Het wordt zeker weten gezellig.”

Ieder jaar komen er honderden bezoekers af op het evenement. Volgens Koks gaat het ook dit jaar goed met de kaartverkoop. “We zitten tot nu toe boven de lijn van vorig jaar. Ik verwacht dat er uiteindelijk vijfhonderd tot zeshonderd kaarten worden verkocht.”

Tijdens de avond zijn er twee verschillende podia in het stadion; Yellow en Black. Op podium Black staan onder anderen de DJ’s A-Lusion en The Mindplayer en MC Chaos. DJ Pino praat de acts aan elkaar. Hij neemt tevens de uitreiking van de Speler van het Jaar en de Prognosecompetitie voor zijn rekening.

Verder treden op: De locale Zundertse Rockband Praise The Hero, coverband 666 The Nightmare uit Bergen op Zoom, hiphop sensatie Fotosynthese uit Breda en de feestband Canvas uit Raamsdonksveer. Ook de band The Black Cows treedt op. De band is een van de steunpilaren op de legendarische NAC cd `Wir fressen papagaai`.

Kaarten voor 'United we Dance' kosten 10 euro en zijn online te bestellen.