En woensdagavond vertrok een select gezelschap met de trein richting Polen, NAC achterna. foto Guido van der Kroef
En woensdagavond vertrok een select gezelschap met de trein richting Polen, NAC achterna. foto Guido van der Kroef

PvdA tegen afschaffen nachtnet donderdag

Nieuws trein

BREDA – PvdA-raadslid Solveig van Mourik – van der Bruggen, stelt het college van B&W vragen over de aanpassing in de dienstregeling van het Nachtnet. De partij kan zich niet vinden in de beslissing om de treinen van donderdagnacht niet meer te laten rijden.

Sinds december 2007 rijdt het Brabants Nachtnet van de Nederlandse Spoorwegen met een proefperiode van drie jaar. De proef wordt nu met twee jaar verlengd omdat de NS denken dat die tijd nodig is om het aantal reizigers zodanig te laten stijgen dat het Nachtnet winstgevend is.

De PvdA Breda geeft aan tevreden te zijn met het feit dat de proef verlengd wordt, maar de partij is het niet eens met het besluit om de treinen in de nacht van donderdag op vrijdag geheel te laten vervallen.

“Juist de donderdagavond is in Breda een studentenavond met veel bezoek uit de rest van Brabant. Ook zijn er veel (culturele) evenementen op donderdagavond. Met het verdwijnen van de nachttrein op donderdag zit er voor bezoekers weer niets anders op dan voor het einde van de voorstelling of de toegift stationwaards te gaan, of om helemaal niet naar Breda te komen, met alle gevolgen voor de locale economie van dien.” Dit vindt de Partij van de Arbeid niet passen bij de ambities van Breda.

Volgens de PvdA profileert Breda zich als een aantrekkelijke stad, die studenten, bedrijven en bewoners aan zich wil binden. "Breda heeft de beste Binnenstad van Nederland, is kandidaat voor Culturele Hoofdstad van Europa 2018, profileert zich als poort tot de regio en wil optimaal profiteren van de strategische ligging tussen Randstad, Brabant en Europa." Bij al deze ambities hoort naar de mening van de PvdA Breda een doordeweeks Nachtnet.