Afbeelding

Breda vraagt VROM bijdrage voor nieuwbouwprojecten

Nieuws

BREDA - De gemeente Breda heeft een subsidieaanvraag ingediend bij het ministerie van VROM voor de bouw van 366 nieuwbouwwoningen in zes bouwprojecten. Het gaat om een bedrag van ruim 2.500.000 euro.

Woningbouwprojecten stimuleren
Met deze subsidieregeling wil het rijk woningbouwprojecten stimuleren die vanwege de economische crisis niet kunnen starten of zijn stopgezet.

De aanvraag van Breda betreft een woningbouwproject in Teteringen, Meulenspie (57 woningen), twee projecten in Nieuw Wolfslaar, Città Verde (62 woningen) en Buitenplaats (81 woningen) en drie in Waterdonken, Parkwoningen (29 woningen), Groote Schans (92 woningen) en Achter de Dijk (45 woningen van het type Weidezicht en Watervilla).

De regeling Tijdelijke Stimuleringsregeling woningbouwprojecten, die in 2009 is gestart, verloopt in drie rondes of tranches. Voor de drie rondes is in totaal 350 miljoen euro gereserveerd. Per woning kan maximaal 10.000 euro worden toegekend.

Criteria
Voor toekenning van de subsidie in deze derde ronde heeft VROM diverse criteria opgesteld. Enkel de bouw van koopwoningen en duurdere huurwoningen komen in aanmerking. Ook moet er een bouwvergunning zijn aangevraagd of zijn afgegeven. Daarnaast moet de bouw van alle woningen voor 1 januari 2011 zijn gestart of voortgezet.

Naar verwachting maakt VROM vóór de zomer bekend welke van de ingediende projecten positief worden beoordeeld. Daarna vindt verder onderzoek en uitwerking door de gemeente plaats.

In september vorig jaar heeft de Gemeente Breda een bedrag van € 1.768.634,-- voor 353 woningen in zes projecten ontvangen.