Afbeelding
Politieteam Weerijs

Motoragent gewond tijdens bromfietscontrole

Politie

BREDA - Bij een bromfietscontrole is donderdag rond 20.40 uur een motoragent gewond geraakt. Toen de agent een man op een scooter tot stoppen probeerde te dwingen, duwde de man de agent met motor, die daarna viel.

De agent gaf tijdens de controle op de Oude Vest een bromfietser een stopteken, maar deze voldeed hier niet aan en reed door. De scooter reed in eerste instantie richting het Kloosterplein, waar hem de doorgang werd geblokkeerd door een motoragent en ging daarna richting het centrum via de Sint Annastraat.

De scooterrijder reed met hoge snelheid richting de Havermarkt. Hierbij ontweek de man ternauwernood een aantal voetgangers. In de Catharinastraat probeerde een van de motoragenten de scooterrijder tot stoppen te dwingen, door hem naar de kant van de weg te dwingen. De man duwde de agent met zijn schouder, waardoor deze ten val kwam. Hij raakte hierbij gewond aan zijn schouder.

Door zijn collega werd eerste hulp verleend en de agent is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat zijn schouder uit de kom was en het schouderbot was gescheurd. Hij kan hierdoor de komende tijd zijn functie als motorrijder niet uitvoeren.

De politie zoekt getuigen van de valpartij. Door een van de agenten werd gezien hoe een voorbijganger de scooterrijder na de valpartij tot stoppen probeerde te dwingen. Dit lukte niet. De politie is op zoek naar deze man. Ook andere getuigen van de achtervolging, het ongeval of mensen die meer informatie hebben over de scooterrijder worden verzocht zich bij de politie te melden via 0900-8844.