foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Opvolger Dante opent deuren

Nieuws

CENTRUM – Tijdens het jazzfestival waren ze even open, maar afgelopen woensdag werd Grandcafé & Steakhouse Anno 1617 aan de Grote Markt officieel geopend. Het gebouw waar eerst café Dante in zat, heeft volgens manager Dennis van Vijfeijken een complete metamorfose ondergaan.

Met een roze chesterfield bank, unieke posters, een gouden plaat van Michael Jackson en zelfs een biechtstoel als drankkast, heeft Anno 1617 haar eigen stijl. “Toen het pand door ons werd overgenomen waren alle wanden wit en was er geen sfeer te bekennen”, vertelt de manager.

In het Grandcafé kan elke dag vanaf 11.00 uur worden geluncht. Vanaf 17.00 uur kan er gedineerd worden. Op de eerste verdieping zijn 58 zitplaatsen.

“De klanten kunnen kiezen voor een steak die rechtstreeks uit Amerika geïmporteerd is. De steaks beginnen bij honderd gram en er kan een keuze worden gemaakt uit heel jong en wat ouder vlees.” De prijs is volgens de manager prima voor de kwaliteit van het product.

In het pand werken zes fulltimers en 16 parttimers, allemaal ouder dan 23 jaar. “Het is gemakkelijk om iemand met ervaring aan te nemen”, vertelt de manager. “We kregen tijdens het jazzfestival al veel complimenten over de goede service.”

De verbouwing is na carnaval begonnen heeft tien weken geduurd, langer dan gepland stond. “De planning was om voor Koninginnedag open te gaan”, vertelt Van Vijfeijken. Op 6 juni wordt Anno 1617 formeel geopend.