Afbeelding

Tweede week eindexamens begonnen

Nieuws

BREDA - Na een lang weekend beginnen de eindexamenkandidaten dinsdag weer met bikkelen. Het vmbo maakt vandaag Duits en natuur- en scheikunde. Voor de havo staan Duits en economie op het programma. Het vwo maakt wiskunde en het keuzevak filosofie.

De klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) staat nu op 65.575 klachten. Het examen Nederlands voor de havo is nog steeds het examen met de meeste klachten, inmiddels 12.111.

Biologie en management&organisatie trokken vorige week veel klachten bij het vwo, over beide vakken kwamen meer dan 5000 telefoontjes binnen. Op het vmbo wordt een stuk minder geklaagd. Alleen over het examen Duits kwamen veel telefoontjes binnen, namelijk 2420.

Voor het vmbo is dit de laatste week. Ze maken tot vrijdag 28 mei examens. Deze week staan nog op het programma: maatschappijleer, Engels, economie, aardrijkskunde en Frans.

Op de havo zijn er geluksvogels die door mogen tot dinsdag 1 juni. Zij maken nog: biologie, aardrijkskunde, Engels, maatschappijleer, natuurkunde, management&organisatie en scheikunde.

Het vwo moet het langste zweten, zij maken examens tot volgende week woensdag 2 juni. Op het programma staan nog: scheikunde, Duits, economie, aardrijkskunde, Engels, Frans en kunstvakken.