Aandacht voor groen tijdens Dag van het Park

Nieuws

BREDA - Aandacht vragen voor het groen en mensen laten kennismaken met hun parken; dat is waar het op de landelijke Dag van het Park om draait. Ook in Breda zijn op 30 mei gratis activiteiten in verschillende parken georganiseerd.

De parken die centraal staan tijdens de Dag van het Park zijn het Park Hoge Vucht, het grootste park van Breda, en het Park Wolfslaar, een natuurpark. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dit jaar gekozen gekozen voor deze parken omdat het parken met een grote biodiversiteit zijn.

Het programma in park Hoge Vucht begint zondagochtend met wandelend theater en start tussen 10.30 en 11.30 uur Daarna kan iedereen picknicken met de zelf gevulde picknickmand. Er wordt gezorgd voor picknickkleden en er is een proeverij van biologische en streekproducten van 12.30 tot 14.00 uur (op de picknickplaats). Tenslotte is er nog een ontdekkingstocht in de natuur van 14.30 tot 16.00 uur. De start van alle activiteiten is op het pad bij de kinderboerderij.

De activiteiten in Park Wolfslaar beginnen ’s morgens om 10.00 uur met het maken van insectenhotels. Om 14.00 uur start het wandelend theater voor de poort van Park Wolfslaar. Tot 15.30 uur kan iedereen aansluiten bij de theatergroep. Deze start ieder kwartier. Verder is er een wijnproeverij en kan er geproefd worden van vergeten groeten, biologische en streekproducten. Tenslotte is er van 16.00 tot 16.45 uur een roofvogeldemonstratie op de akker tegenover boerderij Wolfslaar.

Ook onthult wethouder Bob Bergkamp om 15.00 uur in Park Wolfslaar een informatiepaneel met wandelmogelijkheden in het gebied en park.

De Dag van het Park is een initiatief van de ANWB en wordt in samenwerking met de gemeente georganiseerd.