Afbeelding

Buurt Molenkwartier moet Brabantpark aanvullen

Economie

BRABANTPARK – Een heel nieuwe woonbuurt verrijst vanaf 2011 aan het spoor bij Brabantpark. Molenkwartier moet de wijk Brabantpark aanvullen en completeren. Het college stemde onlangs in met de plannen voor de buurt.

De eerste schop gaat begin 2011 de grond in. Als alles naar verwachting verloopt kunnen de eerste bewoners in 2012 hun intrek nemen in de woningen. Van de in totaal 210 woningen zijn 110 woningen met een tuin. De rest kom in een appartementencomplex aan het spoor.

Dat complex fungeert straks als geluidswal voor de achterliggende woningen. Het complex zelf krijgt een geluidwerende gevel met gelaagdheid naar het spoor.

De wijk komt op de locatie waar voorheen de fabrieken stonden van onder andere schoonmaakmiddelenfabrikant Loda en sigarenmaker Genta. Ook vervoersbedrijf Van Gend en Loos, dat in 2003 opging in DHL, was er ooit gevestigd.

Het molenkwartier wordt opgedeeld in vijf gebieden: Lint Teteringsedijk Hoge Steenweg, Middengebied, Parkgebouw Molenkwartier, Oostrand, en Kop van Genta. Aan de spoorzijde wordt een groenstrook gerealiseerd. Bovendien wordt de complete wijk voorzien LED-straatverlichting.

Woningbouwcorporatie Laurentius neemt 158 woningen af van ontwikkelaar CBNL. De rest beheert CBNL zelf. Het project heeft al een jaar vertraging opgelopen. De gemeente verhaalt die kosten op de ontwikkelaar zelf.