Briljant Breda breidt uit naar Tilburg

Zakelijk

BREDA – Het narrowcasting-project Briljant Net, dat in Breda als eerste in de lucht ging, breidt uit naar Tilburg. Na de start begin 2009 in Breda zit het bedrijf inmiddels ook in Roosendaal en Etten-Leur.

“We willen aansluiten bij alle grote steden in de provincie. Dit ter promotie van Brabant voor bijvoorbeeld Brabantstad als culturele hoofdstad’, zegt Ivo Roovers van Briljant Net.

Doelstelling van Briljant Net is verspreiding over heel Brabant en Antwerpen. Den Bosch, Eindhoven, Oosterhout en Bergen op Zoom zijn mogelijke andere locaties voor het narrowcasting-project.

Narrowcasting houdt in dat op elke plek andere informatie getoond kan worden. Het is het tegenovergestelde van wat tv (broadcasting) doet: het uitstrooien van dezelfde beelden over veel verschillende mensen.

Briljant Net vertoont door middel van schermen op diverse locaties informatie over wat er zich afspeelt in de stad. Dat geldt onder andere voor de NHTV, VVV, Dinalog en de gemeente. Ook wordt nieuws gebracht door BredaVandaag.nl en Brabant10.

“De gemeente Tilburg heeft in tegen stelling tot Breda snel actie ondernomen. Breda deed pas na een jaar concrete zaken. Tilburg is veel actiever, zelfs over de vormgeving van het kanaal denkt men mee”, aldus Roovers.

Briljant Net voegt de netwerken van de gemeente en het eigen netwerk samen. Zo vindt er informatie-uitwisseling plaats tussen de aangesloten netwerken. Organisaties zoals een gemeente kunnen daarop boodschappen achterlaten.

Roovers: “De gemeente kan bijvoorbeeld aan opkomst bevordering doen voor de verkiezingen. Op dat gebied hebben we met Breda samengewerkt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.”