Afbeelding

Weekend vol branden, politie bezorgd

Politie

HEUSDENHOUT – Dit weekend ging weer een bedrijfspand aan industrieterrein Takkebijsters in vlammen op. Tijdens het pinksterweekend woedde er ook al een brand, pal achter het bedrijf dat nu is getroffen

De brand werd ontdekt door een treinmachinist die voorbij reed. Het gaat het bedrijf Brabants Afval Recycling (BAR). Volgens een bekende van de eigenaar gaat het vermoedelijk om brandstichting. “Het vuur is op twee plaatsen tegelijk begonnen. Dat is of heel toevallig of aangestoken. Ook is de ketting van het hek kapotgeknipt”, zegt hij. Hij denkt niet dat het pand als verloren kan worden beschouwd. “Maar er is wel enorm veel schade.” Ook de politie houdt rekening met brandstichting.

In de brandende opslagloods die nabij de spoorlijn aangebouwd is, lag afval opgeslagen, grotendeels bestemd om af te voeren naar de verbranding, het ging om papier, bouwmaterialen en hout. De brandweer wist uitbreiding naar aangrenzende bedrijfspanden te voorkomen. Op aanwijzing van de politie zijn uit voorzorg bij een van die bedrijven gasflessen overgebracht naar een andere plek om de gevaarszetting te beperken. Er ontstond hevige rookontwikkeling die ook op rijksweg A27 zichtbaar was.

De brandweer is nog tot zeker eind van de middag bezig met nablussen. In het plafond smeult het op het moment nog na. De brandweermannen zijn bezig dat uit elkaar te trekken. Met grote bulldozers wordt het terrein en de loods enigszins schoongemaakt. Omdat het pand aan het spoor ligt, lopen de treinen vertraging op.

Het was dit weekend niet de enige brand op zaterdagavond. Zaterdagmiddag brandde door een ongeluk met een frituurpan een schuurtje uit in de Emiel van Averbekestraat. Op hetzelfde industrieterrein woedde dezelfde nacht ook een brand in een auto bij autobedrijf Jan Bogaarts. Volgens de brandweer was daar overduidelijk sprake van brandstichting. Daar was ook het hek geforceerd. De auto ging verloren.

Aan het Dr. Ariensplein in het Heuvelkwartier was sprake van een woningbrand. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis na een brand in de keuken. De politie is bezorgd over het aantal branden van dit weekend en het pinksterweekend. “We blijven het goed in de gaten houden”, meldt een woordvoerder.

Zaterdagavond 22 mei ontstond rond 23.30 uur ook al brand op het industrieterrein aan de Takkenbijsters. Toen raakten vijf zeecontainers, die dienst deden als opslag voor detailhandel beschadigd. Later die nacht rond 03.30 uur raakten aan de Smalle Reep twee auto's in brand. Omstreeks 04.45 uur brandde een auto aan de Brusselstraat uit. Drie auto's die in de buurt stonden werden beschadigd. Ook in deze gevallen spreekt de politie over brandstichting.

>> Foto's
>> Foto's 2

Grotere kaart weergeven