Afbeelding

WK wordt kleurloos feestje voor café Dependance

Zakelijk

CENTRUM – Cafe Dependance aan de Havermarkt moet onmiddelijk stoppen met het oranje schilderen van de gevel. De gemeente heeft dit uitdrukkelijk verboden.

Eerste medewerker Bas was juist maandagochtend begonnen met het oranje kleuren van de gevel voor het WK. "Het wordt geweldig", vond Bas. "Daarna komt voor het café ook nog een lap kunstgras met daarop drie grote televisieschermen."

De gemeente vindt het allebehalve geweldig. "Het pand is een rijksmonument", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Het schilderen van de gevel is dan ook verboden. Dat geldt overigens voor veel panden in de binnenstad. Het hoeft niet eens een monument te zijn."

Het café krijgt 24 uur om alles in originele staat terug te brengen. Gebeurt dat niet, dan volgt een dwangsom. "Als wij niet tevreden zijn met het resultaat, dan volgt alsnog een dwangsom", meldt de woordvoerder.

Bas is teleurgesteld. "Ik twijfelde er al aan of het mocht. Maar nu blijkt dat het echt niet kan, vind ik het toch wel heel jammer." Het café zegt de gevel zo snel mogelijk weer in originele staat terug te brengen