NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Ondanks tekort ziet NAC toekomst positief

NAC

STEENAKKER - Ondanks het verlies aan miljoenen gaat NAC de toekomst positief tegemoet. De voetbalclub wil volgend seizoen doorgroeien naar een begroting van bijna 14 miljoen euro. “Als een van de weinige clubs doen wij een stapje vooruit.”

Waar de teller van de begroting afgelopen jaar nog stond op ruim 13 miljoen, wil NAC nu richting de veertien miljoen. De negatieve cijfers weerhoudt de club niet van een positieve blik op het volgend seizoen.

De nieuwe voorzitter van NAC, Bas van Bavel, was hier dinsdag heel stellig over. Volgens hem is de eerste prioriteit de continuïteit van de club en dat zit wel goed liet hij zich ontvallen.

Volgend seizoen is er door een flinke sanering en een lichte verhoging van de opbrengsten sprake van een sluitende begroting, meent de Bredase eredivisionist.

“Dat is geen luchtfietserij, want de basis is goed. We gaan uit van een verhoging van de inkomsten. Dat baseren we op de resultaten van de afgelopen jaren en daar bouwen we op verder”, zegt Van Bavel.

De voorzitter verwijst naar de verkoop van het aantal seizoenskaarten en het aantal sponsors. “In het seizoen 2003/2004 zaten we rond de 12-duizend kaarten en nu 18-duizend. Straks na de verbouwing hebben we meer zitplaatsen."

Volgens NAC groeit het aantal sponsors ook gestaag. Van Bavel rept over een jaarlijkse stijging van tien procent. “Ook daar hebben we na de werkzaamheden meer ruimte voor. De toekomst ziet er gezond uit.”