‘School wordt hart van de wijk’

Algemeen

BREDA – Het Bredase college wil af van de verkaveling van gemeentelijke voorzieningen als scholen en bibliotheken. “Geen aparte eilandjes meer, maar alles netjes bij elkaar. We moeten zorgen dat er slimmer wordt gebouwd.”

Dat maakte wethouder Saskia Boelema (D66, Financiën) woensdagmiddag bekend. Ze noemt het voorbeeld van de multifunctionele accommodatie De Mandt in Teteringen. Daarin vestigen zich straks twee scholen, een kinderopvang, een bibliotheek en een loket burgerzaken. Ook basisschool de Zandberg krijgt een dergelijke functie

Daarnaast moet in iedere wijk een brede School komen waarin, naast onderwijs en matschappelijke partners, ook plaats is voor nieuwe partners als cultuur en sport. Voor de huisvesting er van moet een soort Building Breda worden opgezet, maar dan voor primair onderwijs.

Ook wil het college een hoogwaardige academische koepel die zich richt op logistiek en supply chain management. Boelema: “We willen zover komen dat als mensen aan een opleiding logistiek willen beginnen, ze meteen Breda voor ogen komt.”