Arie de Keyzer Schoolhockeytoernooi wederom succes

Hockey

BREDA - Meteen na het luiden van de schoolbel overspoelden woensdagmiddag ruim 400 basisscholieren hockeyclub Breda voor het Arie de Keyzer Schoolhockeytoernooi.

“Dit toernooi is bijna 20 jaar geleden ontstaan omdat er behoefte was aan meer jeugdhockeyers”, aldus Mariella Gielen. Gielen en haar mede commissieleden zijn dit jaar voor het eerst belast met de organisatie van het toernooi. “Oud-international en voormalig Breda sterspeler Arie de Keyzer vond het leuk om zijn naam aan dit evenement te verbinden. Hij was ook eigenlijk altijd aanwezig om de prijzen uit te reiken. Alleen dit jaar is hij verhinderd”.

Op de velden van Breda streden 11 basisscholen, verdeeld over 32 teams, uit Breda en omliggende dorpen om de hoogste eer. Gielen wil graag vermeld hebben dat het niet de bedoeling is dat scholen gaan selecteren en van tevoren gaan trainen om zo het beste team op de been te brengen. “Het enige criterium is dat de kinderen moeten kunnen hockeyen. Verder moet iedereen een leuke wedstrijd kunnen spelen. De lol en de gezelligheid staan voorop”.

Dat de kinderen het leuk vinden om hun school te vertegenwoordigen bleek al snel uit de inzet tijdens de wedstrijden. Hoewel het behoorlijk warm was leken de spelers zich er niets van aan te trekken. Een tegenvaller was wel voor de hockeyers van de 21ste eeuw dat een deel van de wedstrijdjes op een ‘ouderwets’ grasveld gespeeld moesten worden. Jurriaan Spaanstra van Basisschool De Griffioen uit Prinsenbeek verwoordde de frustratie van zijn teamgenootjes: “Stom grasveld met al die hobbels en dat lange gras. Er staken zelfs tentharingen in het veld!”

Eind van de middag werden de finales gespeeld. Bij de 8-tallen (groep 7) streden team 1 en team 2 van de Dirk van Veen om de hoogte eer. Uiteindelijk wint team 2 na een sportieve strijd. Bij de 11-tallen (groep 8) nam team 1 van de Dirk van Veen het op tegen team 2 van de Dr. De Visser School, waarbij basisschool Dirk van Veen als winnaar gehuldigd kon worden.