Afbeelding

Nieuwe wijnhandel en lamp met ‘intelligente sensor’

Zakelijk

STEENAKKER – De netwerkbeurs Business Point Breda is niet alleen voor het onderhouden en aanboren van contacten. Het is ook een plek om iets nieuws te presenteren. Zo vestigt wijnhandel De Gouden Ton zich in Breda en wordt een bijzondere led-lamp gepresenteerd.

De wijnhandel wordt de negende vestiging in Nederland. Volgens eigenaar Dick Koenen is de zaak een begrip in meerdere steden in Nederland, zoals in Nijmegen, Den Haag en Amsterdam. Op 12 juni opent de zaak aan de Prins Hendrikstraat haar deuren.

“Ik vind het een voorrecht om dit in Breda op te starten. We hebben naast een goed assortiment ook een proeflokaal met multimedia. Daarin moet sterk de beleving van wijn naar voren komen. Dat vind ik erg belangrijkst. Het genieten”

Een andere opvallend product is een led-lamp met ‘intelligente sensor’. Sinds twee weken is die op de Europese markt verkrijgbaar, meent duurzaam ondernemer Koen Koperberg.

“Ik geef aan bedrijven onafhankelijk advies op het gebied van duurzaam energiebeheer. Led-verlichting is wat dat betreft de toekomst. De lamp met de speciale sensor, van het bedrijf Condarmetic, is een Europese primeur”, aldus Koperberg.

De lamp reageert op licht. Dat wil zeggen, wanneer er meer zonlicht schijnt, dimt de lamp automatisch. “De led-lamp is lichtgevoelig, meet het binnenkomende licht en aan de hand daarvan reageert de lamp automatisch. Dat levert een energiebesparing van ruim 80 procent.”