Burgemeester ziet groot scherm niet zitten

Politiek

CENTRUM – Burgemeester Peter van der Velden ziet het niet zitten de regels die gelden tijdens WK-wedstrijden aan te passen. Volgens Van der Velden is er voldoende ruimte voor festiviteiten. Dat maakte hij donderdag bekend.

De burgemeester is het er mee eens dat een ondernemer vrijheid nodig heeft om te ondernemen, maar dat geldt niet voor de buitenruimte. Hij vindt dat er al meer mogelijkheden zijn voor ondernemers dan normaal gesproken wordt toegestaan.

“U mag mij altijd aanspreken als ik te strenge maatregelen stel. Maar wij hebben geen geluiden gehoord. Er mag immers meer en dat gaat ook ten koste van de inwoners van de binnenstad. Het is klip en klaar dat ik niet alle aanvragen voor evenementen met u bespreken”, meent Van der Velden.

De burgemeester is wel bereid, zoals de VVD en GroenLinks wensten, om te praten over het veiligheidsniveau en hoe deze tot stand komt. “De regels zijn opgesteld in samenspraak met de driehoek. Ook is er gekeken naar het beleid in omliggende steden. Ik wil daar wel met de raad over te praten.”