Afbeelding

Kamperende vakantiegangers vermaken zich wel

Nieuws

BREDA – Bewolkt of niet, de vakantiegangers op de camping Liesbos maakt het niet zo heel veel uit. Er zijn genoeg dingen te doen in en rondom Breda. “En anders spelen we spelletjes in de caravan.”

Camping Liesbos is met zijn 185 plaatsen voor stacaravans en ruim veertig plaatsen voor campers en caravans de grootste in Breda. De camping oogt rustig, maar volgens Koen Quicken, zoon van de eigenaar, zijn er altijd vaste gasten en komen er elke dag wel wat mensen aan het eind van de middag. “Dan blijven ze een paar dagen, of een nachtje.”

Toevallig komt er net een echtpaar aangewaaid. Familie Dunant uit IJsselstein komt een plaatsje boeken voor twee nachten. “We hebben gekeken waar het het beste weer zou worden, en dat was Midden-West Brabant”, vertelt mevrouw Dunant.

Het zat niet mee om te kiezen waar ze heen konden gaan. “We zijn al vier keer van bestemming veranderd. Eerst zouden we naar Luxemburg gaan, daarna probeerden we een last minute naar Kos te boeken maar dat is niet meer gelukt. Daarna dachten we aan Maastricht, maar nu is het Breda geworden. De mensen uit IJsselstein komen vooral om te fietsen. “Toch wel een beetje jammer van het weer.”

De rest van de campinggasten bestaat uit gezinnen met kinderen, buitenlandse toeristen, ouderen, en backpackers. Quicken heeft een eigen toeristenkaart ontworpen zodat er goed in kaart kan worden gebracht wat er allemaal te doen is in en rondom Breda. De activiteiten die er tussen staan, vinden de kinderen op de camping wel leuk. Riley van den Tol (9) uit Rotterdam vindt het kamperen leuk omdat hij graag wil spelen en vrienden wil maken. Maar hij vindt het bijvoorbeeld ook leuk om de ijsboerderij te bezoeken. Elk weekend en in de zomer gaan ze naar de camping. Samen met zijn ouders, broertje en zusje.

Jessica Wemerman (15) uit Brielle en Chayenne Berkers (11) uit Tilburg staan ook op de camping. Al vijf jaar lang komen ze naar Breda en ze zijn ondertussen goede vriendinnetjes geworden. “Het slechte weer maakt niet uit. Dan gaan we in de caravan spelletjes doen”, zegt Jessica. Ook gaan ze samen met hun ouders vaak winkelen in Breda.

Tussen de jeugd staan ook de wat oudere mensen. De Bredase familie Spanjers staat met een bijzondere reden op de camping. “We leven op dit moment in een camper”, vertelt meneer Spanjers, die net zijn hond aan het uitlaten is. Hij en zijn vrouw hebben hun huis verkocht omdat ze een jaar lang door Europa gaan reizen. “We beginnen in Noorwegen en trekken zo door naar het zuiden. Daar is het natuurlijk altijd goed weer”, zegt hij lachend.