Afbeelding

‘Ruimere openingstijden en meer megasupermarkten’

Politiek openingstijden

BREDA - Het college van burgemeester en wethouders staat open voor een ruimere zondagsopenstelling, de mogelijkheid voor meer megasupermarkten en vindt de ontwikkeling van het terrein Achter de Lange Stallen belangrijk. Dat staat in de detailhandelsnota 2010-2020.

Het stadsbestuur wil Breda als winkelstad laten groeien en de regionale en bovenregionale aantrekkingskracht van de detailhandel versterken. Daarom zet zij onder meer in op het verruimen van de openingstijden op zondag.

De ondernemers moeten meer vrijheid krijgen zelf het aantal zondagen te bepalen dat zij open willen. Het Retail Platform moet na overleg met de winkeliers met voorstellen komen. “Op basis van de wens van de ondernemers en het belang van de omgeving kan dan een uitwerking van de toerismebepaling voor Breda worden gemaakt”, meldt het college.

Ook wordt in de detailhandelsnota vermeld dat de komst van een megasupermarkt op winkelcentrum Hoge Vucht tot de mogelijkheden behoort. Het winkelcentrum krijgt ook de kans uit te groeien tot stadsdeelcentrum. “Megasupermarkten tot maximaal 6000 vierkante meter zijn niet meer per definitie uitgesloten”, aldus het college.

Tegelijkertijd zegt het college dat zij de buurt- en wijkwinkelcentra belangrijk acht voor de leefbaarheid en het aanbod dicht bij de consument wil houden.

Verder wil de gemeente vaart houden in de ontwikkeling van het terrein Achter de Lange Stallen. Dat project dreigt door de economische crisis in de koelkast te verdwijnen.

Het college ziet een toename van het aantal subcentra niet zitten. De Woonboulevard, Steenakker en de Stadionlocatie zijn voldoende, stelt de gemeente. ‘Mogelijke ontwikkelingen bij de Bavelse Berg worden getoetst aan het effect op de binnenstad en de totale detailhandelsstructuur’, zo staat vermeld.