foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Student onderzoekt sponsoring voetbalclubs

NAC

STEENAKKER – Wat vindt de doorsnee NAC-supporter van een sponsor als Sunweb? Dat is een van de vragen die Robin Esser vraagt in zijn onderzoek naar voetbalsponsoring.

Esser studeert aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en studeert af op het onderzoek dat hij doet naar de sponsoring van bepaalde clubs in het Nederlands voetbal. Hij peilt hoe voetbalfans van onder andere NAC Breda staan tegenover de sponsor van hun club en of dit afhangt van de mate waarin zij fan zijn.

Esser verwacht in september af te studeren. “Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen, maar dat het aantal wel ongeveer gelijk blijft aan het aantal supporters van de andere 3 clubs Ajax, Feyenoord en FC Twente", zegt de student. "Op dit moment loopt het aantal NAC-fans iets achter, vandaar dat ik ook gericht op zoek ben naar NAC-fans."

De resultaten van het onderzoek moeten daarna meer duidelijkheid geven over wat de fan vindt van de sponsor van de voetbalclub. “Dat moet ook het voetbal en het bedrijfsleven ten goede komen”, denkt Esser.

De student laat het formulier voor het onderzoek nog een dikke week online staan.