De Zomer Boulevard opende met Zuco 103. foto Guido van der Kroef
De Zomer Boulevard opende met Zuco 103. foto Guido van der Kroef

Zomerboulevard: Alleen financiën reden afgelasten

Zakelijk

CENTRUM – Het afgelasten van de Zomerboulevard heeft niets te maken met het te laat aanvragen van de vergunning of de kosten van de strengere veiligheidseisen die de gemeente stelt. Dat zegt organisator Marcel Grooten.

Dat de vergunning te laat was aangevraagd is volgens Grooten totale onzin. “Dat was wel op tijd. We moesten alleen wachten op stukken van de gemeente over de randvoorwaarden, maar daar hebben we niet meer op gewacht. We hebben daarvoor de stekker er uit getrokken.”

Grooten stelt dat de gemeente verder niets te verwijten valt. Hij zegt dat ze het financieel niet rond kregen al voordat er überhaupt sprake was van extra kosten voor beveiliging en EHBO. “Het lag echt niet aan de gemeente. Al kostte dat nul euro. Het was te duur. Klaar, einde verhaal.”

Grooten zegt dat het onder meer maken heeft met het wegvallen van twee financiers. “Ja, dat waren grote sponsors. Zo’n drijvend podium met licht, geluid en tent kost al gauw 25-duizend euro. Dan komt er de diesel voor de aggregaten nog bij.”

Vorig jaar draaide de Zomerboulevard verlies. Dat is volgens Grooten vooralsnog niet zo’n probleem. “Want een festival moet groeien en het is goede promotie voor de Haven. We wilden nu ook risico lopen. We hoeven niet alles terug te verdienen, maar we hadden een grens gesteld.”