André Lips (CDA) tijdens de uitslagenavond. CDA verliest twee zetels. foto Jorgen Janssens
André Lips (CDA) tijdens de uitslagenavond. CDA verliest twee zetels. foto Jorgen Janssens

Andre Lips benoemd tot commissaris BrIM

Politiek

BREDA – Andre Lips (CDA) is door de gemeenteraad herbenoemd tot commissaris van Raad van Commissarissen van de BrIM. Een ruime meerderheid stemde voor het CDA-fractielid.

SP-fractievoorzitter Patrick van Lunteren was de enige andere kandidaat. Hij kreeg 12 van de in totaal 37 stemmen.

Enige kritiek op de kandidaatstelling van Lips kwam vooraf via de SP. Fractielid Joyce van der Sanden stelde een kanttekening bij de positie van Lips bij NAC. De SP sprak haar waardering uit dat de CDA’er wanneer de voetbalclub ter sprake komt in de raad, hij de zaal verlaat.

Toch vond Van der Sanden een kandidaatstelling niet terecht. “Drie petten vinden wij toch te veel van het goede. Geef die pet van de BrIM aan een ander.” In haar ogen paste die Van Lunteren het best.

Helaas voor de SP waren 25 raadsleden het daar niet mee eens en kozen Lips als commissaris.

“Het bevreemdt mij dat de SP een combinatie met NAC niet wenselijk acht. André Lips is al sinds 2006 lid van de Raad van commissarissen en dat doet hij goed”, merkte CDA-fractievoorzitter Irene Verkuijlen nog op.

De statuten van de NV BrIM bepalen dat de raad en het college ieder een kandidaat voordragen voor benoeming tot commissaris van de Raad van Commissarissen. Vanuit het college is al eerder wethouder Cees Meeuwis benoemd.