Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dronken Oosterhouter door het lint bij controle

Politie alcoholcontrole

BREDA - Bij een alcoholcontrole in Breda zijn vrijdagavond zeven automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. 99 procent van de gecontroleerde bestuurders zat nuchter achter het stuur. Een Oosterhouter van 40 verzette zich hevig toen hij werd aangehouden.

Het regionaal Verkeershandhavingsteam van de politie hield de controle vrijdagavond samen met de Belastingdienst. Naast de zeven aanhoudingen vanwege rijden onder invloed, inden de drie medewerkers van de belastingdienst voor ruim 550 euro aan boetes en legden ze beslag op vier voertuigen.

Van 20.15 uur tot 00.45 uur controleerden agenten op de St. Ignatiusstraat 425 bestuurders. Zes van hen zijn aangehouden, waarbij de hoogste overtreding 710 ug/l bedroeg. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Een 40–jarige inwoner van Oosterhout blies een waarde van 625 ug/l, maar ging toch opnieuw rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Bij de aanhouding die volgde verzette hij zich hevig. De politie moest pepperspray inzetten om hem onder controle te brengen. Hij is ingesloten.

Tussen 01.00 uur tot 02.00 uur zijn aan het Spinveld 15 bestuurders gecontroleerd. Het verkeer uit beide richtingen werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Eén automobilist werd aangehouden, maar is na een ademanalyse in vrijheid gesteld. Hij bleef net onder de maximale limiet van 220 ug/l.